Over ons

Aan de rand van Vierpolders, aan het begin van het kassengebied is onze theetuin gelegen. Voorheen werden er in de kassen volop komkommers geteeld voor de veiling. Sinds een jaar of 15 is de teelt naar een minimum terug gebracht en heeft mijn man daarnaast een bouw- en klusbedrijf. Sinds die tijd hoef ik niet meer mee te helpen in de kassen. Omdat ik van gezelligheid hou, graag in de tuin bezig ben en ook nog eens graag bak, kwam op een morgen het idee in mij op om de tuin open te stellen voor langskomende fietsers, wandelaars of automobilisten die even toe zijn aan een pitstop. De reacties waren al snel enthousiast en moedigde mij aan om er mee door te gaan. Inmiddels is er best een band opgebouwd met veel trouwe bezoekers en mag ik zo een sociale rol vervullen door een praatje met die en gene te maken om de dag op deze manier leuk te maken voor iemand.

Het veldje aan de andere kant van het erf was overwoekert door brandnetels, wat niet erg representatief was. Daar moest dus iets aan gedaan worden... Om het in de sfeer van vogels en kippen te blijven is daar toen 'de Kip' neergezet. De Kip is een gepimpte oude caravan die verhuurt wordt voor B&B maar het meest wordt er gebruik gemaakt door gasten van 'vrienden op de fiets'.

Omdat de kas niet meer helemaal vol met komkommers staat, kon ik het niet laten om daar een ruimte te vorderen. Dit is nu een heerlijke, grote ruimte geworden in de jaren 60/70 stijl, maar ook heel veel items van nog ouder of soms een tikkeltje jonger. Die ruimte kan gebruikt worden voor als het weer wat minder is om buiten te zitten. Maar kan ook gebruikt worden voor vergaderingen, verjaardag te vieren o.i.d. Informeer vrijblijvend!